Over ons

Onze missie: “Het beïnvloeden en veranderen van financieel gedrag

Wij begeleiden op preventieve, coachende wijze mensen die met schulden te maken hebben. Wij leiden mensen op tot (beginnend) schuldhulpverlener.

Ik ben André Wijsman. In 2012 heb ik samen met een aantal gedreven collega’s Schuld-en-Bewust opgericht om in onze ogen noodzakelijke veranderingen in het vakgebied te kunnen realiseren. Ik ben al sinds 1998 werkzaam in het veld van de schuldhulpverlening en heb gewerkt bij verschillende instellingen voor Maatschappelijke Dienstverlening als integraal schuldhulpverlener en beleidsmedewerker. De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier honderden mensen opgeleid in de (preventieve) schuldhulpverlening bij welzijnsorganisaties, dienst- en zorg verlenende instanties en gemeenten.

 

Realiteitsaanpak

Mensen met schulden hebben in de meeste gevallen veel meer ondersteuning nodig dan professionele hulpverleners kunnen bieden. Het grootste effect wordt bereikt wanneer een wijkteam (of groep schuldenexperts) samen kunnen optreden met vrijwilligers. De vrijwilligers hebben meer tijd om samen met de cliënt de financiën op orde te brengen, de professionele hulpverleners kunnen het proces op afstand sturen en begeleiden. Deze integrale aanpak noemen wij de realiteitsaanpak. Deze aanpak is zeer effectief en kost minder geld dan de reguliere aanpak.